Visit our global website

continue

Fasadekledning

Med en unik fasadekledning har du mulighet til å gi boligen din eller byggeprosjektet ditt et elegant uttrykk. Vår utvendige fasadekledning tåler all slags vind og vær og kan brukes både til renovering og nybygging av hus, men også i forbindelse med f.eks. garasjer, skur og overdekkede terrasser.

Hemmeligheten er i-CLiPS®

Fasadekledning fra DOLLE Nordic består av en patentert i-CLiPS® aluminiumsskinne, utviklet av GRAD®, som gjør konseptet til noe helt spesielt. Ved hjelp av skinnen i systemet festes den valgte kledningen med kun få klikk og uten bruk av skruer og alt for mye verktøy. Resultatet er elegant fordi du unngår synlige skruer og det skapes presis avstand mellom kledningsspilene.

Unikt klikksystem

Med i-CLiPS® fasadekledning klikkes den valgte trekledningen inn i en aluminiumsskinne med plastklips, som automatisk sørger for riktig avstand mellom bordene og gir en skruefri overflate på det vannrette eller loddrette kledningspanelet. Bordene monteres på skinnen et stykke fra den bakerste konstruksjonen for å sikre ventilerte fasader. Med standardprofilene våre oppnås det en åpning på under 20 % per m2.

Enkel og rask montering

I tillegg til en skruefri finish, er monteringsarbeidet på i-CLiPS® trekledningen vår også raskt og enkelt. Først festes de patenterte i-CLiPS®-skinnene enkelt til fasaden, og ved hjelp av denne monteringsskinnen kan bordene deretter festes med få klikk og helt uten bruk av skruer eller spesialverktøy. Klipsene er montert fra fabrikken og sikrer dermed en presis og symmetrisk avstand mellom bordene. Det er også enkelt å demontere og/eller bytte ut bord om nødvendig – for eksempel hvis du trenger tilgang til elektronikk, vvs eller annet som skjuler seg bak fasadekledningen i tre. Se video av demontering.

Træbeklædning

Til i-CLiPS®-systemet tilbyr vi populære tresorter med lang holdbarhet som er valgt ut spesifikt til dette systemet. Alle tresortene er FSC®- eller PEFC-sertifiserte og spesialtilpasset det nordiske klimaet.

Trebord i termofuru eller termoask har gjennomgått en spesiell varmebehandling som gjør treverket motstandsdyktig mot både råte og sopp. Behandlingen gir også en unik holdbarhet, formstabilitet og dessuten en varm glød. Sedertre er et materiale med naturlig lang holdbarhet og har en vakker rødlig glød, som også patineres til en flott lys sølvgrå farge med tiden. Alle materialer gir en vedlikeholdsfri fasadekledning, og med i-CLiPS® får du enkelt en elegant og holdbar finish på trekledningen utendørs.

Trekledningen vår fås i et utvalg av standardprofiler – du finner dem her.

Vedlikehold og patinering

Her kan du lese mer om våre varmebehandlede tresorter og lære mer om patinering og behandling av treet.


TRESORTER

Termofuru

Termofuru er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og bærekraftig tre – og ikke trykkimpregnert. Termofuru er utelukkende behandlet med varme og damp, noe som gir treverket en enestående holdbarhet og formstabilitet. Det ferdige treproduktet er mer motstandsdyktig mot råte og soppangrep og er dermed et ideelt materiale til bruk som utvendig fasade. Holdbarheten er klassifisert i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhet på mer enn 20 år. Fasadekledningen kan brannbehandles. Les mer om varmebehandlet tre.

Termoask

Termoask har en fin mørkebrun glød og patinerer flott. Termoask holder lenger på grunn av den spesielle varmebehandlingen som gjør treverket motstandsdyktig mot råte og sopp. Varmebehandling gir formstabilitet og holdbarhet, slik at det ikke er behov for etterbehandling eller trebeskyttelse. Termoask er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og bærekraftig tre – og ikke trykkimpregnert. Holdbarheten er klassifisert i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhet på mer enn 20 år. Les mer om varmebehandlet tre.


Referanseprosjekter


Ofte stilte spørsmål

Når du skal montere DOLLE fasadekledning, fester du først de patenterte i-CLiPS®-skinnene, og deretter kan du enkelt klikke på trekledningen du har valgt. Monteringsarbeidet er raskt og enkelt, og du får en skruefri finish. Du trenger heller ikke tenke på symmetri, da i-CLiPS®-systemet skaper nøyaktige avstander mellom kledningspanelene.

i-CLiPS®-systemet har opptil 5 ganger raskere monteringstid sammenlignet med tradisjonell montering med spiker, skruer eller lignende – og trekledningen får dessuten en overflate helt uten skruer.

Ja, hvis den rette minstemengden er oppfylt og den ønskede tresorten er godkjent til i-CLiPS®, er det mulig å spesialbestille trekledning utendørs. Finérspilene kan også lages i forskjellige typer finér. Behov for bekledning og spiler med brannklassifisering til f.eks. offentlige bygg er også mulig på forespørsel. Kontakt oss for å få et tilbud på spileprosjektet ditt – enten det er til spilevegg eller spiletak.

Hva som skal være bak i-CLiPS® fasadekledning avhenger av situasjonen og resten av konstruksjonen. Ved behov for tett fasade anbefales en vindsperre som Cembrit Windstopper Extreme eller lignende. Monteringsskinnene kan så monteres direkte på denne med vannrette bord. Med loddrette bord skal skinnen trekkes ut ca. 5 mm for å gjøre det mulig for vannet å renne ned.

Ettersom i-CLiPS® fasadekledning er særlig velegnet til store eller brede arealer, vil prisen for små eller mange arealer være høyere enn for større prosjekter. Monteringsskinnen har selvsagt en kostnad i forhold til en gitt standard, men den er samtidig også årsaken til den raske monteringstiden. Vi samarbeider kun med anerkjente produsenter av høy kvalitet, og derfor kan vi sikre høy produktkvalitet og flott finish på trekledningen vår. Kontakt oss for å få et tilbud på fasadeprosjektet ditt. Se flere spørsmål og svar om i-CLiPS®-systemet her.


Hemmeligheten er i-CLiPS®

Les mer om i-CLiPS®-systemet

Har du spørsmål?

Kontakt oss

Risikofritt kjøp

Les om angre- og returrett