Fasadekledning

Med en unik fasadekledning har du mulighet til å gi boligen din eller byggeprosjektet ditt et elegant uttrykk. Vår utvendige fasadekledning tåler all slags vind og vær og kan brukes både til renovering og nybygging av hus, men også i forbindelse med f.eks. garasjer, skur og overdekkede terrasser.

Hemmeligheten er i-CLiPS by GRAD®

Fasadekledning fra DOLLE Nordic består av en patentert i-CLiPS by GRAD® aluminiumsskinne, utviklet av GRAD®, som gjør konseptet til noe helt spesielt. Ved hjelp av skinnen i systemet festes den valgte kledningen med kun få klikk og uten bruk av skruer og alt for mye verktøy. Resultatet er elegant fordi du unngår synlige skruer og det skapes presis avstand mellom kledningsspilene.

Unikt klikksystem

Med i-CLiPS by GRAD® fasadekledning klikkes den valgte trekledningen inn i en aluminiumsskinne med plastklips, som automatisk sørger for riktig avstand mellom bordene og gir en skruefri overflate på det vannrette eller loddrette kledningspanelet.

Bordene monteres på skinnen et stykke fra den bakerste konstruksjonen for å sikre ventilerte fasader. Med standardprofilene våre oppnås det en åpning på under 20 % per m2.

Enkel og rask montering

I tillegg til en skruefri finish, er monteringsarbeidet på i-CLiPS by GRAD® trekledningen vår også raskt og enkelt. Først festes de patenterte i-CLiPS by GRAD®-skinnene enkelt til fasaden, og ved hjelp av denne monteringsskinnen kan bordene deretter festes med få klikk. Klipsene er montert fra fabrikken og sikrer dermed en presis og symmetrisk avstand mellom bordene.

Det er også enkelt å demontere og/eller bytte ut bord om nødvendig – for eksempel hvis du trenger tilgang til elektronikk, vvs eller annet som skjuler seg bak fasadekledningen i tre.
Se video av demontering.

Du finner monteringsveiledningene her.

Trekledning

Til i-CLiPS by GRAD®-systemet tilbyr vi populære tresorter med lang holdbarhet som er valgt ut spesifikt til dette systemet. Alle tresortene er FSC®- eller PEFC-sertifiserte og spesialtilpasset det nordiske klimaet.

Trebordene har gjennomgått individuelle behandlinger som gjør treverket motstandsdyktig mot både råte og sopp. Behandlingene gir en unik holdbarhet, formstabilitet og også en varm glød. Alle materialer gir en vedlikeholdsfri fasadekledning, og med i-CLiPS by GRAD® får du enkelt en elegant og slitesterk finish på trekledningen din utendørs.

Standardprofiler & dimensjoner

Klipsen

Plastikklemmen er laget av 100% gjenvunnet og resirkulerbart materiale. Klemmen produseres på GRAD®s eget fabrikk i Frankrike, og oppfyller selvfølgelig alle gjeldende krav og regler

Profilene for terrassekledning kan også brukes til fasadekledning, noe som gir et bredere uttrykk. Les om i-CLiPS-terrasse her.

Du kan lese mer her hvis du ønsker å finne ut mer om våre standard tresorter, patinering og behandling av treet.

Uanede muligheter

i-CLiPS by GRAD®-systemet og listene kan også brukes til takmontering ved husets overheng. Det er også nyttig i fuktige miljøer som badstuer.

I tillegg er det også nyttig til innendørs bruk, hvor i-CLiPS kan monteres, for å gi et stilig uttrykk på vegg eller tak. Se prosjektet i Sabro, hvor listene er brukt til innendørs bruk.


TRESORTER

Standard lagerførte tresorter.
Se våre standardprofiler her.

Termo furu

Termofuru er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og bærekraftig tre – og ikke trykkimpregnert. Termofuru er utelukkende behandlet med varme og damp, noe som gir treverket en enestående holdbarhet og formstabilitet. Det ferdige treproduktet er mer motstandsdyktig mot råte og soppangrep og er dermed et ideelt materiale til bruk som utvendig fasade. Holdbarheten er klassifisert i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhet på mer enn 20 år. Fasadekledningen kan brannbehandles. Les mer om varmebehandlet tre.

Termoask

Termoask har en fin mørkebrun glød og patinerer flott. Termoask holder lenger på grunn av den spesielle varmebehandlingen som gjør treverket motstandsdyktig mot råte og sopp. Varmebehandling gir formstabilitet og holdbarhet, slik at det ikke er behov for etterbehandling eller trebeskyttelse. Termoask er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og bærekraftig tre – og ikke trykkimpregnert. Holdbarheten er klassifisert i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhet på mer enn 20 år. Les mer om varmebehandlet tre.

SPESIALLISTER

Nedenfor er noen av de andre tresortene som kan brukes med i-CLiPS by GRAD®-systemet.
Det kan forekomme minimumsbestilling på spesiallistene.

Kebony

Kebony er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og bærekraftig tre. Kebony-treverket har en dyp mørkebrun farge. Når treverket utsettes for sol og regn, utvikler det en naturlig vakker sølvgrå patina. Teknologien bak Kebony er en miljøvennlig og patentert trebehandlingsprosess som gir treets struktur en permanent endring som forbedrer egenskapene til treet. Se mer om Kebony-teknologien.

Accoya Natur

Accoya er et halvhardt trevirke som har høy stabilitet. Treverket er acetylert furu, som forbedrer treverkets ytelse og holdbarhet. Accoya-tre er motstandsdyktig mot nordisk klima og egner seg til fasadekledning og terrassekledning. Med et lavt karbonavtrykk kan du bidra til å bekjempe CO2-utslipp for en sunnere verden.

Seder

Sedertreet er ekstremt slitesterkt og egner seg for bruk i nordisk klima. Treverket har en vakker rødbrun nyanse og er nesten kvistfritt. Sedertrær, som er 100 % PEFC-sertifisert, har en vakker naturlig patinering over tid, og etterlater treet i en sølvgrå nyanse.

Moso® Bamboo

Bambus er et bærekraftig materiale fordi det er den raskest voksende planten i verden og kan høstes etter bare 4–6 år. Roten til ​bambus dør ikke når treet blir felt. MOSO® er sertifisert som CO2-nøytral og oppfyller høyeste holdbarhetsklasse 1. Bambusbord og -kledning oppnår flammespredningsindeks klasse A i den amerikanske standarden ASTM E84 og brannmotstandsklasse Bfl-s1 i henhold til EN 13501-1.

Accoya Grey

Accoya er et halvhardt trevirke som har høy stabilitet. Treverket er acetylert furu, som forbedrer treverkets ytelse og holdbarhet. Accoya-tre er motstandsdyktig mot nordisk klima og egner seg til fasadekledning og terrassekledning. Med et lavt karbonavtrykk kan du bidra til å bekjempe CO2-utslipp for en sunnere verden.

Ta kontakt med vår selgere post@dolle.no
for mer informasjon og råd om våre andre tresorter.
Eller kontakt oss direkte gjennom skjemaet med informasjon om ditt prosjek.

Kontakt oss nå

Beskriv ditt prosjekt og hva du trenger, så vil vårt team ta kontakt med deg!


Dokumenter


Referanseprosjekter


Ofte stilte spørsmål

Når du skal montere DOLLE fasadekledning, fester du først de patenterte i-CLiPS by GRAD®-skinnene, og deretter kan du enkelt klikke på trekledningen du har valgt. Monteringsarbeidet er raskt og enkelt, og du får en skruefri finish. Du trenger heller ikke tenke på symmetri, da i-CLiPS by GRAD®-systemet skaper nøyaktige avstander mellom kledningspanelene.

i-CLiPS by GRAD®-systemet har opptil 5 ganger raskere monteringstid sammenlignet med tradisjonell montering med spiker, skruer eller lignende – og trekledningen får dessuten en overflate helt uten skruer.

Ja, hvis den rette minstemengden er oppfylt og den ønskede tresorten er godkjent til i-CLiPS by GRAD®, er det mulig å spesialbestille trekledning utendørs. Finérspilene kan også lages i forskjellige typer finér. Behov for bekledning og spiler med brannklassifisering til f.eks. offentlige bygg er også mulig på forespørsel. Kontakt oss for å få et tilbud på spileprosjektet ditt – enten det er til spilevegg eller spiletak.

Hva som skal være bak i-CLiPS by GRAD® fasadekledning avhenger av situasjonen og resten av konstruksjonen. Ved behov for tett fasade anbefales en vindsperre som Cembrit Windstopper Extreme eller lignende. Monteringsskinnene kan så monteres direkte på denne med vannrette bord. Med loddrette bord skal skinnen trekkes ut ca. 5 mm for å gjøre det mulig for vannet å renne ned.

Ettersom i-CLiPS by GRAD® fasadekledning er særlig velegnet til store eller brede arealer, vil prisen for små eller mange arealer være høyere enn for større prosjekter. Monteringsskinnen har selvsagt en kostnad i forhold til en gitt standard, men den er samtidig også årsaken til den raske monteringstiden. Vi samarbeider kun med anerkjente produsenter av høy kvalitet, og derfor kan vi sikre høy produktkvalitet og flott finish på trekledningen vår. Kontakt oss for å få et tilbud på fasadeprosjektet ditt. Se flere spørsmål og svar om i-CLiPS by GRAD®-systemet her.


Hemmeligheten er klipsene

Les mer om i-CLiPS®-systemet

Har du spørsmål?

Kontakt oss

Risikofritt kjøp

Les om angre- og returrett