GELENDER 

Hos DOLLE kan du også finne et utvalg ulike gelendersystemer, og med et gelender fra DOLLE er det enkelt å oppgradere terrassen, trappen eller balkongen din, enten det er oppussing av hus eller nybygg. Vårt sortiment består av både gelender utendørs og gelender innendørs og tilbyr alt fra glass gelender, terrasse gelender ogstål gelender, så det er rikelig med muligheter til å velge det gelender som passer best for ditt hjem. Les mer om våre ulike typer gelender utendørs og gelender innendørs nedenfor og finn ditt favoritt gelender. Se våre gelender her.

GELENDER TYPER

Harmony gelender i rustfritt stål

Vår HARMONY er et gelender laget av rustfritt stål, som på grunn av sitt materiale kan brukes både som gelender utendørs og som gelender innendørs. Et HARMONY- gelender laget av rustfritt stål er et gelender som er spesielt motstandsdyktig og krever minimalt med vedlikehold. Med et HARMONY gelender får du et gelendersett i høyeste kvalitet, og et HARMONY gelender kan med sitt enkle design passe inn i de fleste hjem, enten det er et gelender ute eller et gelender inne. Med dette HARMONY gelender står du fritt til å designe ditt eget stål gelender for enten terrasser, trapper eller balkonger, og du kan fritt velge om dit gelender i rustfritt stål skal være vegg- eller gulvmontert.

PURE gelender

Vårt PURE gelender er et såkalt aluminium rekkverk, og dette gelendersystemet kommer i tre forskjellige farger: titan, sort og hvit. PURE kjennetegnes ved å være et gelender med perfekt formede elementer i rene og sofistikerte linjer, og på grunn av sitt enkle design er PURE et gelender som passer inn i de fleste hjem. Vårt PURE gelender kan brukes både som gelender ute og gelender inne, og dermed er det både et gelender som kan brukes som klassisk terrasse gelender eller gelender til inngangspartiet, men det er også et gelender som med fordel kan brukes til å øke sikkerheten innendørs ved trapp repos.

Håndløper

Et gelender er ideelt når du trenger noe å holde i for eksempel et inngangsparti eller en annen trapp. En slik håndløper monteres med beslag på veggen, og finnes i flere ulike materialer og lengder, slik at du enkelt kan finne en håndløper som passer ditt prosjekt og ditt hjem.

Prova Alu aluminium rekkverk

Vårt PROVA ALU gelender er et aluminium rekkverk beregnet som gelender utendørs og gelender innendørs. Gelendersystemet består av en rekke ulike komponenter som enkelt kan kombineres med hverandre, slik at du kan lage akkurat det gelenderdu drømmer om, noe som gjør det til et spesielt fleksibelt og allsidig aluminium rekkverk. Du velger for eksempel om ditt gelender skal være i aluminium, bøk eller furu, og også hvilken type fylling ditt gelender skal ha. Dette gelender brukes typisk som gelender utendørs, som for eksempel terrasse gelender eller som gelender til inngangspartiet.


GELENDER MATERIALER

Hos DOLLE tilbyr vi en rekke ulike gelendertyper laget av ulike materialer. Les mye mer om vårt utvalg av gelender nedenfor og finn ditt favoritt gelendermateriale.

Gelender i rustfritt stål

Vårt HARMONY gelender er laget av rustfritt stål, og på grunn av det slitesterke materialet kan dette gelender brukes både som gelender utendørs og gelender innendørs. Et gelender i rustfritt stål er spesielt motstandsdyktig mot vind og vær og krever minimalt med vedlikehold. Det er et gelender med enkelt design som passer inn i skandinavisk stil, og det er et gelender som er spesielt opplagt som terrasse gelender.


Ofte stilte spørsmål

Et gelender er med på å øke sikkerheten og komforten i trappen din og er derfor alltid en god løsning, enten det er til innendørs eller utendørs bruk. De fleste DOLLE gelendre, også kalt rekkverk, (PURE, Harmony og Prova Alu) er velegnet til montering på en trapp og monteres lett på trinnene og vinkles etter trappens forløp. Våre trappegelendre fås i flere prisklasser som avhenger av materiale, montering og andre muligheter. Se alle mulighetene nedenfor.   

Hvilket materiale du skal velge avhenger av dine personlige preferanser og innredningsstil. Med et gelender i rustfritt stål trenger du ikke gå på akkord med kvalitet eller design, da materialet i seg selv er utrolig motstandsdyktig og ikke krever mye vedlikehold. Ønsker du et gelender som passer til den nordiske stilen, passer det med et gelender i galvanisert stål. Galvanisert stål er optimalt til det nordiske været takket være de robuste og værbestandige egenskapene, og krever heller ikke vedlikehold. Aluminium er både holdbart og motstandsdyktig – dermed påvirkes ikke materialet av UV-stråling og er også svært værbestandig. Velger du et gelender med glassfyll, får du fritt utsyn og en flott konstruksjon i for eksempel et terrassemiljø.

Alle våre gelendersystemer er velegnet til både innendørs og utendørs bruk. Med et glassgelender eller et trappegelender i rustfritt stål er det enkelt å oppgradere terrassen, trappen eller inngangen til boligen med et moderne gelender i nordisk design. Velg det gelenderet som passer best til huset ditt.

Et glassgelender passer godt på en balkong eller rundt terrassen eller utemiljøet. Gelenderet kan fungere som et vindfang, en sikkerhet for å minimere fallulykker, eller en fin detalj. Glassgelenderet kan også tilpasses din personlige innredningsstil, for eksempel ved å velge frostet eller røkt glass. Et glassgelender fra DOLLE er også et perfekt alternativ til et vanlige gelender dersom du ikke ønsker å dekke til utsynet eller lysinnfallet. Alt glassmaterialet vårt er både laminert og herdet og er derfor godkjent som sikkerhetsglass.

Skal du bygge terrasse, eller allerede har en som er høyere enn tre meter, anbefales et gelender for å minimere risikoen for fallulykker. Selv i tilfeller der terrassen ikke er høyere enn tre meter, kan et gelender være fordelaktig for å sikre terrassen for barn, eller rett og slett for å tilføre estetikk ved renovering av hus. Har du en trapp opp til inngangsdøren kan det med fordel tilføyes gelendre på sidene slik at du selv, en eldre person eller et barn kan komme seg trygt opp trappen uten hjelp. Det er også en fin detalj som forsterker helhetsinntrykket av boligen din og øker tryggheten.

Vi tilbyr forskjellige typer glassgelendre, i forskjellige prisklasser. Glassplatene fås i klart, frostet og røkt glass og i et utvalg standardstørrelser. Ønsker du i stedet glass laget etter spesialmål tilpasset prosjektet ditt, kan du kontakt oss for å få et tilbud.

De fleste av gelendrene våre er enkle å avkorte og forlenge, slik at du enkelt kan tilpasse gelenderet til prosjektet ditt. Med et hjørnesett kan du også enkelt montere gelenderet rundt et hjørne. Ønsker du hjelp til å finne det riktige forløpet til prosjektet ditt, kan du ta kontakt med oss på telefon eller e-post, eller bruke tegneprogrammene våre nedenfor.


Trenger du hjelp?

post@dolle.no   |   Tlf. +45 99 53 53 53