GELENDER TIL INNENDØRS OG UTENDØRS

Med gelender fra DOLLE er det enkelt å oppgradere terrassen, trappen eller balkongen, enten det er snakk om renovering eller nybygg. Velg det gelenderet som passer best til ditt prosjekt, vi har ulike typer gelendre til både innendørs og utendørs bruk i flere materialer. Les mer om våre forskjellige systemer nedenfor, eller se alle her.

TYPER GELENDERSYSTEMER

Nordic stålgelender

Nordic gelender i stål har et industrielt og stilrent design som passer inn i den nordiske stilen. Enten du skal ha nytt gelender til terrassen, på balkongen eller om du ønsker å øke sikkerheten ved bassenget, er det nordiske gelenderet for deg som ikke går på akkord med design og kvalitet. Nordic gelender er velegnet til utendørs bruk på grunn av de svært værbestandige materialene.

PURE gelender

PURE finnes i tre farger: titan, svart og hvit. Et smart gelender med perfekt formede elementer av svært høy kvalitet og med rene og sofistikerte linjer. PURE er laget av aluminium, som er et veldig holdbart og ekstremt slitesterkt materiale.

Harmony gelendersystem

Gelendersettet HARMONY er laget i rustfritt stål og kan brukes både ute og inne. Gelendersettet kan både vegg- og gulvmonteres og fås i 2 lengder – 150 cm eller 250 cm. Med HARMONY får du et gelendersett i høyeste kvalitet.

Prova Alu gelendersystem

DOLLE PROVA ALU består av et utvalg av gelenderkomponenter som fyllinger, gelendre eller gelenderstolper som lett kan kombineres med hverandre, noe som gjør gelendersystemet både fleksibelt og allsidig. I tillegg er det ekstremt enkelt og raskt å montere gelenderet.

Håndløpere

Håndløperne er montert med beslag på veggen, og brukes ved en trapp eller et annet sted når du trenger noe å holde i. Fås i flere forskjellige materialer og lengder.


MATERIALTYPER

Hos DOLLE tilbyr vi flere ulike gelendertyper.
Du kan lese mye mer om dem nedenfor.

Gelender i rustfritt stål

Du trenger ikke gå på akkord med kvalitet eller design når du skal velge et gelender i rustfritt stål fra DOLLE. Det rustfrie stålet er utrolig motstandsdyktig og krever et minimum av vedlikehold.

Gelender i galvanisert stål

Galvanisert stål er optimalt til det nordiske været, da det er robust og ekstremt værbestandig. Det passer også godt til den nordiske stilen. Vårt galvaniserte stål er 100 % vedlikeholdsfritt og CE-merket.

Gelender i aluminium

Aluminium er et veldig holdbart og ekstremt slitesterkt materiale. Til tross for den lette vekten er aluminium et svært sterkt og værbestandig materiale som ikke påvirkes av høy UV-bestråling.

Håndløpere i tre

Håndløpere er perfekte til gelendre da de er enkle å tilpasse, lette å vedlikeholde og passer godt sammen med gulvet på terrassen eller balkongen. Det er lett å gjøre håndløperen kortere og det kan lages flotte.


Ofte stilte spørsmål

Et gelender er med på å øke sikkerheten og komforten i trappen din og er derfor alltid en god løsning, enten det er til innendørs eller utendørs bruk. De fleste DOLLE gelendre, også kalt rekkverk, (PURE, Harmony og Prova Alu) er velegnet til montering på en trapp og monteres lett på trinnene og vinkles etter trappens forløp. Våre trappegelendre fås i flere prisklasser som avhenger av materiale, montering og andre muligheter. Se alle mulighetene nedenfor.   

Hvilket materiale du skal velge avhenger av dine personlige preferanser og innredningsstil. Med et gelender i rustfritt stål trenger du ikke gå på akkord med kvalitet eller design, da materialet i seg selv er utrolig motstandsdyktig og ikke krever mye vedlikehold. Ønsker du et gelender som passer til den nordiske stilen, passer det med et gelender i galvanisert stål. Galvanisert stål er optimalt til det nordiske været takket være de robuste og værbestandige egenskapene, og krever heller ikke vedlikehold. Aluminium er både holdbart og motstandsdyktig – dermed påvirkes ikke materialet av UV-stråling og er også svært værbestandig. Velger du et gelender med glassfyll, får du fritt utsyn og en flott konstruksjon i for eksempel et terrassemiljø.

Alle våre gelendersystemer er velegnet til både innendørs og utendørs bruk. Med et glassgelender eller et trappegelender i rustfritt stål er det enkelt å oppgradere terrassen, trappen eller inngangen til boligen med et moderne gelender i nordisk design. Velg det gelenderet som passer best til huset ditt.

Et glassgelender passer godt på en balkong eller rundt terrassen eller utemiljøet. Gelenderet kan fungere som et vindfang, en sikkerhet for å minimere fallulykker, eller en fin detalj. Glassgelenderet kan også tilpasses din personlige innredningsstil, for eksempel ved å velge frostet eller røkt glass. Et glassgelender fra DOLLE er også et perfekt alternativ til et vanlige gelender dersom du ikke ønsker å dekke til utsynet eller lysinnfallet. Alt glassmaterialet vårt er både laminert og herdet og er derfor godkjent som sikkerhetsglass.

Skal du bygge terrasse, eller allerede har en som er høyere enn tre meter, anbefales et gelender for å minimere risikoen for fallulykker. Selv i tilfeller der terrassen ikke er høyere enn tre meter, kan et gelender være fordelaktig for å sikre terrassen for barn, eller rett og slett for å tilføre estetikk ved renovering av hus. Har du en trapp opp til inngangsdøren kan det med fordel tilføyes gelendre på sidene slik at du selv, en eldre person eller et barn kan komme seg trygt opp trappen uten hjelp. Det er også en fin detalj som forsterker helhetsinntrykket av boligen din og øker tryggheten.

Vi tilbyr forskjellige typer glassgelendre, i forskjellige prisklasser. Glassplatene fås i klart, frostet og røkt glass og i et utvalg standardstørrelser. Ønsker du i stedet glass laget etter spesialmål tilpasset prosjektet ditt, kan du kontakt oss for å få et tilbud.

De fleste av gelendrene våre er enkle å avkorte og forlenge, slik at du enkelt kan tilpasse gelenderet til prosjektet ditt. Med et hjørnesett kan du også enkelt montere gelenderet rundt et hjørne. Ønsker du hjelp til å finne det riktige forløpet til prosjektet ditt, kan du ta kontakt med oss på telefon eller e-post, eller bruke tegneprogrammene våre nedenfor.


Trenger du hjelp?

post@dolle.no   |   Tlf. +45 99 53 53 53