i-CLiPS® terrasse

Terrassebord og belegg til terrassen eller balkongen. Med i-CLiPS® terrassebord kan du montere stilige trebord med få klikk, uten synlige skruer og med mulighet for enkel demontering. Trebordene fås i flere tresorter, bredder og lengder, slik at du kan finne noe som passer til prosjektet ditt. Alle trebordene våre er slitesterke og nøye utvalgt til klimaet og værforholdene i Skandinavia. Les mer om systemene nedenfor.

Et patentert og innovativt festesystem

Terrassesystemet i-CLiPS® består av en aluminiumsskinne med ferdigmonterte plastklips og spesialprofilerte trebord.

Systemene er patentert og utviklet av franske GRAD®, og har vært testet i mange år. Systemene brukes i dag i hele Europa og det er installert mer enn 2 millioner m2.

Hemmeligheten er klipsene

Plastklipsene er laget av 100 % resirkulert materiale. Klipsene produseres på GRAD®s egen fabrikk i Frankrike, og oppfyller selvfølgelig alle gjeldende krav og regler.

Enkel og rask installasjon

Med det unike systemet kan du spare tid og penger på monteringen av ​terrassegulvet ditt. Monteringen går opptil 5X raskere enn vanlig montering, og du får en skruefri overflate som også er enkel å demontere. Siden klipsene er forhåndsmontert på skinnen, får du også alltid det samme mellomrommet mellom trebordene.

Enkel demontering

Nesten like enkelt som at bordene klikkes på klipsene, kan du skille dem fra hverandre igjen. Skal du bytte et bord eller få tilgang til noe under terrassegulvet, bruker du de medfølgende nøklene og drar bordene enkelt av.

Holdbart og vedlikeholdsfritt tre

Hos DOLLE Nordic tilbyr vi kun holdbare og innovative trebord som er enkle å vedlikeholde. Tresortene våre er FSC®- eller PEFC-sertifiserte og spesielt utvalgt til det nordiske klimaet. Alle er lette å vedlikeholde eller helt vedlikeholdsfrie, og med den lett buede overflaten på selve planken renner vannet lett av og forhindrer at det kommer sopp og mose.


TRESORTER

Termofuru

Termofuru er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og holdbart trevirke – som ikke er trykkimpregnert. Termofuru er utelukkende behandlet med varme og damp, noe som gir treverket en unik holdbarhet og formstabilitet. Det ferdige treproduktet er mer motstandsdyktig mot råte og soppangrep og er dermed et ideelt materiale å bruke som terrassebjelke. Holdbarheten er klassifisert i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhet på mer enn 20 år.

Termoask

Termoask har en flott mørkebrun glød og eldes vakkert. Termoask holder lenger på grunn av den spesielle varmebehandlingen som gjør treverket motstandsdyktig mot råte og sopp. Varmebehandlingen gir formstabilitet og holdbarhet, slik at det ikke er behov for etterbehandling eller trebeskyttelse. Termoask er miljøvennlig, sertifisert (FSC) og slitesterkt trevirke – som ikke er trykkimpregnert. Holdbarheten er klassifisert i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhet på mer enn 20 år.

MOSO® Bamboo

Bambus er et bærekraftig materiale fordi det er den raskest voksende planten i verden og kan høstes etter bare 4–6 år. Roten til ​bambus dør ikke når treet blir felt, og dermed vokser det mye raskere enn andre trær, som bruker 50–100 år på å vokse. På grunn av den raske veksten brukes det verken kjemiske plantevernmidler eller gjødsel til bambus. I tillegg blir det kun 20 % avfall ved hogst og produksjon, mens det tallet er oppe i ca. 80 % for vanlige trær.

MOSO Bamboo X-treme er sertifisert som CO2-nøytral og oppfyller høyeste holdbarhetsklasse 1. Bambusbord er nesten like harde som stål og minst like holdbare som tropisk hardtre. Bambusbordene er dessuten brannsikre og kan derfor brukes i offentlige prosjekter. Bambusbord og -kledning oppnår flammespredningsindeks klasse A i den amerikanske standarden ASTM E84 og brannmotstandsklasse Bfl-s1 i henhold til EN 13501-1.

Som med alle andre trematerialer som brukes utendørs, vil fargen på bambus også endre seg med tiden, men fargen kan opprettholdes ved regelmessig vedlikehold med olje. Overflaten skal verken beises eller oljes og får med tiden en naturlig gråtone.

Accoya®

Velger du terrassebord i Accoya®, får du en svært eksklusiv terrasse. Accoya-treet er en radiatafuru som er modifisert med naturlig syre. Du oppnår derfor høyeste holdbarhetsklasse og terrassebordene er derfor også stabile og motstandsdyktige. Accoya fås i to forskjellige farger, natur og grå. Treet har en garantert holdbarhet på 50 år over bakken og 25 år i bakken/under vann. Accoya-tre kommer fra bærekraftig skogbruk og andre kontrollerte kilder, er CO2-nøytralt og 100 % resirkulerbart. Hvis du er ute etter holdbarhet, er Accoya® det riktige valget. I tillegg til å være CO2-nøytral er treverket «Cradle Gold»- og FSC®-sertifisert samt svanemerket.Referanseprosjekter


OFTE STILTE SPØRSMÅL OM i-CLiPS® TERRASSEBELEGG

DOLLE i-CLiPS® terrassebord monteres ved hjelp av de patenterte i-CLiPS®-skinnene, hvor du enkelt klikker det valgte tregulvet fast. Monteringsarbeidet er enkelt og raskt og du får en flott skruefri finish. Siden i-CLiPS®-systemet alltid skaper samme avstand mellom bordene, trenger du heller ikke tenke på symmetrien. Avhengig av konstruksjonen under vognen, festes monteringsskinnen med skruer eller direkte på overflaten.

Alt etter hvilket i-CLiPS®-belegg som velges, anbefales det mellom 50–60 cm i C/C-avstand på konstruksjonen under bordene, og derfor på monteringsskinnen som bordene klikkes på.

i-CLiPS®-systemet har opptil 5 ganger raskere monteringstid sammenlignet med tradisjonell montering med spiker, skruer eller lignende – og du får dessuten en overflate helt uten skruer.

Vedlikehold av terrassen er minimal og det kreves ingen kjemisk behandling. Bordene har en lett buet overflate, som optimerer at vannet renner bort fra overflaten, og hindrer sopp og mose i å trenge inn. Les mer om vedlikehold i vår anbefaling for vedlikehold av varmebehandlet tre.

i-CLiPS® kan brukes alle steder der du ønsker et elegant tregulv som er lett å montere. i-CLiPS®-systemet er spesielt egnet til balkonger eller overflater med betonggulv, da monteringsskinnen med gummibånd enkelt kan monteres rett på overflaten.

Ingen av ​tresortene våre krever olje eller annen behandling etter montering, men ønsker du at den varme gløden i treet skal bevares, eller gjenopprettes, kan treet oljes umiddelbart etter montering og deretter hvert år. Les mer om patinering og overflatebehandling her.

Ettersom systemet stiller krav til hvordan treverket beveger seg og fungerer, er det ikke alle tresorter som egner seg til i-CLiPS®-systemet. Kontakt oss for mer informasjon eller ønsker om andre typer tre.

Avstanden mellom bordene er 5 mm, og siden plastklipsene er forhåndsmontert på i-CLiPS®-skinnen, sikres alltid samme avstand mellom bordene.


Hemmeligheten er i-CLiPS®

Les mer om i-CLiPS®-systemet

Har du spørsmål?

Kontakt oss

Risikofritt kjøp

Les om angre- og returrett