Akustikkpaneler

DOLLE akustikkpaneler kan brukes som en innendørs akustikkløsning til både vegger og tak.

Et akustikkpanel kombinerer estetikk og funksjon, idet et akustikkpanel både gir hjemmet et moderne og tidløst uttrykk og samtidig er markedets mest effektive metode for å forbedre akustikken.

Med et akustikkpanel fra DOLLE kan boligen derfor innredes med fokus på estetikken – uten at det går på bekostning av akustikken.


Se akustikkpaneleneProdusert i
Danmark


Opptil 50% akustikkdemping


Kombinerer estetikk
og funksjon


Enkel og rask
montering


Kan fritt
forkortes etter behov


Trefiner
Melamin
Melamin
Melamin

Materiale

Våre akustikkpaneler er tilgjengelige i to ulike materialtyper: melamin og ekte trefiner. Melaminversjonen kommer i tre fargevarianter, naturlig eik, hvit eik og valnøtt, og felles for disse panelene er at melaminoverflaten imiterer ekte trestruktur. Akustikkpanelet i ekte trefiner og kommer eksklusivt i fargen natur eik. I vårt sortiment er det derfor både et materiale og en farge som passer enhver smak og interiørstil. Felles for begge typer akustikkpaneler er at de har en lakkert overflate, noe som gjør akustikkpanelene motstandsdyktige mot slitasje og enkle å rengjøre.


Størrelser

Våre akustikkpaneler er tilgjengelige i tre forskjellige størrelser: 2400 x 600 x 23 mm, 2350 x 600 x 23 mm og 2400 x 600 x 25 mm. Melaminversjonen er tilgjengelig i to størrelser (2400 x 600 x 23 mm og 2350 x 600 x 23 mm), med akustikkpanelet i ekte trefiner tilgjengelig i én størrelse (2400 x 600 x 25 mm).

Lamellene på melaminversjonen er 30 mm brede, har en tykkelse på 10 mm og har 10 mm lamellavstand. Lamellene på modellen i ekte trefiner er 30 mm brede, har en tykkelse på 12 mm og 10 mm lamellavstand. . Felles for begge variantene er at lamellene er ekstra brede og det gjør akustikkpanelet ditt spesielt behagelig for øyet å se på – spesielt ved større overflater på enten akustikkvegg eller akustikktak.

Felles for begge typer akustikkpaneler er at de fritt kan forkortes etter behov, og det følger med tverrlister for skjæring med hver akustikkpanel.

Bra for nybygg
Akustikkpaneler i størrelsene 2400 x 600 x 23 mm eller 2400 x 600 x 25 mm kan spesielt brukes til nybygg og vegger med normal takhøyde.

Bra for oppussing
Et akustikkpanel i størrelsen 2350 x 600 x 23 mm er spesielt nyttig for oppussingsprosjekter eller rom med lavere takhøyde.

Forbedrer akustikken

God akustikk skaper et godt inneklima, og faktisk kan et akustikkpanel fra DOLLE redusere etterklangstiden og akustikknivået med opptil 50 %.

Et akustikkpanel, uansett om du velger utgaven i melamin eller ekte trefiner, kan bringe et roms lydklasse fra lovpålagt C-nivå til beste A-nivå. Derfor er akustikkpanelene våre en ideell løsning for de mange akustiske utfordringene som ofte oppstår i moderne bygg med mange harde overflater og stor takhøyde.

En akustikkvegg eller et akustikktak skaper ikke bare et behagelig lydmiljø, men bidrar også til et bedre inneklima.

FÅ INSPIRASJON TIL PROSJEKTET DITT


Stabil oppbygging

Lamellene på akustikkpanelene våre, både versjonen i melamin og ekte trefiner, er montert på en sperrekonstruksjon av MDF som er atskilt med en akustisk dempende duk.

Strukturen til akustikkpanelene våre gjør dem spesielt velegnet til tak og skråvegger, og oppbyggingen gjør det også enkelt å sette flere paneler sammen på en lengre vegg eller korte ned en eller flere paneler for en kortere vegg.

Felles for begge typer akustikkpaneler er at de fritt kan forkortes etter behov, og det følger med tverrlister for skjæring med hver akustikkpanel.

Enkel montering

Et akustikk panel fra DOLLE er enkelt å jobbe med og enkelt å montere – alt du trenger er drill, målebånd og vater - og det gjelder både versjonen i melamin og ekte trefiner.

Panelene monteres lett rett på veggen med enten lim eller DOLLE skruer. Ved montering på betongvegg anbefales DOLLE bjelkelag til vegg (kjøpes som tillegg) for å gjøre monteringen lettere.

En uførlig monteringsveiledning følger med kjøpet.

Oppnå komplett finish med tilbehør

Det tilbys en rekke produkttilbehør slik at du kan gjøre akustikkløsningen din komplett uansett om det er snakk om en akustikkvegg eller et akustikktak. Det anbefales å kjøpe 1 startpakke per bestilling, og fordi 1 panel krever 15 skruer, bør det kjøpes ekstra DOLLE skruer ved kjøp av flere enn 3 akustikkpaneler.

Tilbehør til akustikkpanelet i melamin
» DOLLE startpakke
» DOLLE monteringsplater for stikkontakter
» DOLLE kantliste
» DOLLE skruer
» DOLLE bjelkelag

Tilbehør til akustikkpanelet i ekte trefiner
» DOLLE startpakke
» DOLLE skruer


Branngodkjente akustikkpaneler


Brannsikkerhet og brannkrav betyr mer og mer når det gjelder boligbygging, og som noe helt nytt tilbyr vi også branngodkjente akustikkpaneler som oppfyller brannklasse B-s1, d0. Panelene er både branntestet på vegg og tak i henhold til EN 13501 – 1:2018. I tillegg til å være branngodkjente, kombinerer akustikkpanelene estetikk og funksjon og kan bringe et roms lydklasse fra lovpålagt C-nivå til beste lydklasse A.

Størrelse og farge

De branngodkjente akustikkpanelene finnes i fargen naturlig eik i størrelsen 2400 x 600 x 23 mm. Selve lamellene på et branngodkjent akustikkpanel er 30 mm brede, har en tykkelse på 10 mm og har en lamellavstand på 10 mm. Panelene kan fritt settes sammen eller forkortes etter behov.

Se datablad

Enkel montering

De branngodkjente akustikkpanelene kan, på samme måte som våre vanlige akustikkpaneler, monteres på både vegg og tak. Panelene er enkle å jobbe med og alt du trenger er en skrutrekker, målebånd og vater. Montering gjøres med enten lim eller DOLLE skruer. Ved montering på betongvegg anbefales DOLLE bjelkelag til vegg (kjøpes som tillegg) for å gjøre monteringen lettere. En uførlig monteringsveiledning følger med kjøpet.

Vil du vite mer? Ta kontakt med vår kundeservice på +45 99 53 53 53.


OFTE STILTE SPØRSMÅL

Et akustikkpanel kombinerer estetikk og funksjon, idet et akustikkpanel både gir hjemmet et moderne og tidløst uttrykk og samtidig er markedets mest effektive metode for å forbedre akustikken.

En akustikkvegg eller et akustikktak skaper ikke bare et behagelig lydmiljø, men også et behagelig inneklima. Et akustikkpanel fra DOLLE kan redusere etterklangstiden og akustikknivået med opptil 50 %. Et akustikkpanel kan dermed løfte lydklassen til et rom fra det lovpålagte C-nivået til beste lydklasse A. Et akustikkpanel er derfor en ideell løsning til å løse de mange akustiske utfordringene som ofte oppstår i moderne bygg med mange harde overflater og stor takhøyde.

Til tross for at det allerede finnes et hav av forskjellige akustikkpaneler på markedet, skiller våre akustikkpaneler seg fra andre typer ved den stabile oppbyggingen og de spesielt brede lamellene. Den stabile oppbyggingen gjør akustikkpanelet enklere å montere og gjør det også ekstra velegnet for montering på skråvegger og i tak. Selve lamellene er spesielt brede, og dette gjør dem behagelige for øyet å se på, spesielt ved større overflater. I tillegg er panelet et såkalt ekte akustikkpanel og inneholder en akustikkduk. Panelet gir derfor en god akustikkeffekt og kan redusere akustikknivået med opptil 50 %.

Et akustikk panel fra DOLLE er enkelt å jobbe med og enkelt å montere – alt du trenger er drill, målebånd og vater. Det følger alltid en detaljert monteringsveiledning med på kjøpet, og skulle monteringen by på problemer, sitter vår kundeservice også alltid klar til å hjelpe deg.

Til forskjell fra i-CLiPS ®-løsningene våre er de nye akustikkpanelene i en lavere prisklasse og monteres som hele paneler fremfor enkeltspiler.