Akustikkpaneler

DOLLE akustikkpaneler kan brukes som en innendørs akustikkløsning til både vegger og tak.

Et akustikkpanel kombinerer estetikk og funksjon, idet et akustikkpanel både gir hjemmet et moderne og tidløst uttrykk og samtidig er markedets mest effektive metode for å forbedre akustikken.

Med et akustikkpanel fra DOLLE kan boligen derfor innredes med fokus på estetikken – uten at det går på bekostning av akustikken.


Se akustikkpaneleneProdusert i
Danmark


Opptil 50% akustikkdemping


Kombinerer estetikk
og funksjon


Enkel og rask
montering


Kan fritt
forkortes etter behov


Materiale

DOLLEs akustikkpaneler fås i melamin i tre forskjellige farger: natur eik, hvitpigmentert eik og valnøtt. Det finnes derfor et akustikkpanel som passer til enhver smak og interiørstil. Felles for akustikkpanelene våre er at de er dekket med en melaminoverflate som etterligner ekte trestruktur, og gjør dem både motstandsdyktige mot slitasje og enkle å rengjøre.


Størrelser

DOLLE akustikkpaneler fås i to standardstørrelser
2400 x 600 x 23 mm og 2350 x 600 x 23 mm

Bra for nybygg
Et akustikkpanel i størrelsen 2400 x 600 x 23 mm er spesielt aktuelt til nybygg og vegger med vanlig takhøyde

Bra for renoveringsprosjekter
Mens et akustikkpanel i størrelsen 2350 x 600 x 23 mm er spesielt anvendelig i renoveringsprosjekter eller til rom med lavere takhøyde.

Selve lamellene på et akustikkpanel er 30 mm brede, har en tykkelse på 10 mm og har 10 mm lamellavstand. Lamellene er ekstra brede, og dette gjør akustikkpanelet spesielt behagelig for øyet å se på – spesielt ved større overflater på enten en akustikkvegg eller et akustikktak.

Akustikkpanelene våre har det til felles at de fritt kan forkortes etter behov, og det følger med tverrlister til nedskjæring med hvert veggpanel.

Forbedrer akustikken

God akustikk skaper et godt inneklima, og faktisk kan et akustikkpanel fra DOLLE redusere etterklangstiden og akustikknivået med opptil 50 %.

Et akustikkpanel kan dermed løfte lydklassen til et rom fra det lovpålagte C-nivået til beste lydklasse A. Derfor er DOLLE akustikkpaneler en ideell løsning til å løse de mange akustiske utfordringene som ofte oppstår i moderne bygg med mange harde overflater og stor takhøyde.

En akustikkvegg eller et akustikktak skaper nemlig ikke bare et behagelig lydmiljø, men også et behagelig inneklima.

FÅ INSPIRASJON TIL PROSJEKTET DITT


Stabil oppbygging

DOLLE akustikkpaneler består av MDF-lameller som er belagt med en overflate av melamin som imiterer ekte trestruktur. Lamellene er montert på en bjelkelagskonstruksjon av MDF adskilt av en akustikkdempende duk.

Oppbyggingen av DOLLE akustikkpaneler gjør dem spesielt velegnet til tak og skråvegger, og oppbyggingen av akustikkpanelene våre gjør det også enkelt både å sette flere akustikkpaneler sammen på en lengre vegg og å forkorte akustikkpanelene til en kortere vegg.

Akustikkpanelene våre har det til felles at de fritt kan forkortes etter behov, og det følger med tverrlister til nedskjæring med hvert veggpanel.

Enkel montering

Et akustikk panel fra DOLLE er enkelt å jobbe med og enkelt å montere – alt du trenger er drill, målebånd og vater.

DOLLE akustikkpaneler monteres lett rett på veggen med enten lim eller DOLLE skruer. Ved montering på betongvegg anbefales DOLLE bjelkelag til vegg (kjøpes som tillegg) for å gjøre monteringen lettere.

En uførlig monteringsveiledning følger med kjøpet.

Oppnå komplett finish med tilbehør

Det tilbys en rekke produkttilbehør slik at du kan gjøre akustikkløsningen din komplett uansett om det er snakk om en akustikkvegg eller et akustikktak.

Produkttilbehøret består av DOLLE startpakke, DOLLE monteringsplater for stikkontakter, DOLLE kantlister, DOLLE skruer og DOLLE bjelkelag.

Det anbefales å kjøpe 1 startpakke per bestilling, og da 1 panel krever 15 skruer, bør det kjøpes ekstra DOLLE skruer ved kjøp av flere enn 3 paneler.


OFTE STILTE SPØRSMÅL

Et akustikkpanel kombinerer estetikk og funksjon, idet et akustikkpanel både gir hjemmet et moderne og tidløst uttrykk og samtidig er markedets mest effektive metode for å forbedre akustikken.

En akustikkvegg eller et akustikktak skaper ikke bare et behagelig lydmiljø, men også et behagelig inneklima. Et akustikkpanel fra DOLLE kan redusere etterklangstiden og akustikknivået med opptil 50 %. Et akustikkpanel kan dermed løfte lydklassen til et rom fra det lovpålagte C-nivået til beste lydklasse A. Et akustikkpanel er derfor en ideell løsning til å løse de mange akustiske utfordringene som ofte oppstår i moderne bygg med mange harde overflater og stor takhøyde.

Til tross for at det allerede finnes et hav av forskjellige akustikkpaneler på markedet, skiller våre akustikkpaneler seg fra andre typer ved den stabile oppbyggingen og de spesielt brede lamellene. Den stabile oppbyggingen gjør akustikkpanelet enklere å montere og gjør det også ekstra velegnet for montering på skråvegger og i tak. Selve lamellene er spesielt brede, og dette gjør dem behagelige for øyet å se på, spesielt ved større overflater. I tillegg er panelet et såkalt ekte akustikkpanel og inneholder en akustikkduk. Panelet gir derfor en god akustikkeffekt og kan redusere akustikknivået med opptil 50 %.

Et akustikk panel fra DOLLE er enkelt å jobbe med og enkelt å montere – alt du trenger er drill, målebånd og vater. Det følger alltid en detaljert monteringsveiledning med på kjøpet, og skulle monteringen by på problemer, sitter vår kundeservice også alltid klar til å hjelpe deg.

Til forskjell fra i-CLiPS ®-løsningene våre er de nye akustikkpanelene i en lavere prisklasse og monteres som hele paneler fremfor enkeltspiler.